Noord-Zuidmiddenveld trapt het jaar af

We staan voor grote uitdagingen op vlak van internationale solidariteit. Welke rol kan een stad als Gent hierin spelen? Schepen van Noord-Zuid Tine Heyse lichtte een tipje van de sluier op op de nieuwjaarsreceptie voor het Gentse Noord-Zuidmiddenveld.


De plannen voor 2017?

In maart werkt het activiteitenfestival Belmundo rond “Een andere economie”. We gaan samen met Gentenaars op zoek naar alternatieven voor de huidige economische spelregels die zorgen voor sociaal en economisch onevenwicht.

Kinderen ontdekken vanaf volgend schooljaar de gevolgen van watervervuiling in een gloednieuw inleefatelier in het Vredeshuis.

Het thema vrede zal in 2018 niet weg te denken zijn. Stad Gent maakt er een heus Vredesjaar van.

Tal van organisaties gaan aan de slag met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en zorgen er zo voor dat we niet uit het oog verliezen welke impact beslissingen kunnen hebben op het Zuiden.

En net zoals vorig jaar blijft ook in 2017 eerlijke handel, en dan vooral eerlijk textiel, hoog op de agenda van dit stadsbestuur staan. Na de duurzame uniformen van bodes en stadswachten, verduurzaamt ook de werkkledij voor personeel van Stad Gent en OCMW. We verwachten dit grote contract te vernieuwen tegen de zomer.

Tags: