Iedereen wil Leefstraat

Eind juni loopt het experiment met negen Gentse leefstraten af. In die straten zijn gedurende twee maanden parkeerplaatsen geschrapt, tot zelfs de circulatie geknipt. In de plaats kon er meer op straat geleefd worden. Zaterdag viel reeds te horen dat er ook een derde editie van het project komt met mogelijk nog meer straten.

‘Het is althans onze hoop, om in het volgende project meer leefstraten te kunnen opstarten’, zegt Pieter Deschamps van Paard van Troje, een mix tussen een denktank en stadsguerilla die een andere wijze van stadsleven onderzoekt. De leefstraten zijn het grootste project. Vorig jaar begon het met twee straten, dit jaar zijn het er tien en is de testperiode uitgebreid naar twee maanden.

Voor negen straten zit het project er eind juni op. Het tiende project - rond Pekelharing - kan pas in het najaar starten omwille van de Pagas-werken.

De rondrit langs de verschillende leefstraten zaterdag maakte duidelijk hoe verschillend de experimenten verlopen zijn, maar ook hoe unaniem de lof is. De invoering van de leefstraat was niet overal vanzelfsprekend.

Het Nieuwsblad - maandag 23 juni 2014 - Johan Dillen

Foto: www.leefstraat.be

Tags: 

Datum agenda: 

donderdag, juni 26, 2014