Gloednieuwe fietsostrade tussen Gent-Sint-Pieters en Drongen

De Stad Gent heeft, in samenwerking met partner Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen, opnieuw een veilige, directe en comfortabele fietsroute uitgebouwd: de ‘fietsostrade’ langs de spoorlijn 50A van Gent naar Drongen.

Het fietspad langs de sporen is na tien jaar volledig afgewerkt. Dat meldt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen), die het fietspad een 'fietsostrade' noemt.

Het fietspad is 2,5 km lang en voorzien van fietspadverlichting en twee fietstunnels onder de vernieuwde treinsporen in de Asselstraat in Drongen. 'Het fietspad werd aangelegd samen met Infrabel langs de spoorlijn tussen Gent en Brugge', zegt Watteeuw.

'Op piekdagen rijden er tot ruim 300 reizigers- en goederentreinen op de lijn tussen Gent en de kust. Omdat dit aantal treinen in de toekomst alleen maar zal toenemen, legt Infrabel een derde en vierde spoor aan tussen Gent en Brugge.'

Missing link

Het fietspad werd in verschillende fasen uitgevoerd tussen 2003 tot 2014. 'De Stad Gent investeerde hierin 1.500.000 euro, samen met Infrabel', zegt Watteeuw. 'Hiermee is er eindelijk een directe fietsverbinding tussen het station Gent Sint-Pieters en het centrum van Drongen, en is de laatste missing link tussen Gent en Drongen weggewerkt. Daarnaast sluit het fietspad ook aan op andere fietsroutes buiten Gent.'

De 'fietsotrade' krijgt nog een naam, maar die procedure is nog aan de gang. 'De nieuwe naam zal voor de zomer bekend zijn', klinkt het.

Deze fietsas verstevigt de reputatie van Gent als fietsstad.

Bron: Het Nieuwsblad

Datum agenda: 

vrijdag, april 4, 2014