Gentse mobiliteit verdient beter dan een ja of nee: pionieren met nieuwe participatie

Maandag 22 februari  werd het circulatieplan van mobiliteitsschepen Watteeuw op de gemeenteraad besproken, samen met het voorstel van referendum ingediend door raadslid Bracke van de N-VA. De Groen-fractie en de andere meerderheidspartijen sp.a en Open VLD zegden volmondig hun steun toe aan dit circulatieplan en verwierpen het voorstel van referendum van Bracke. Dit voorstel van referendum werd niet weerhouden, omdat het circulatieplan beter verdient dan een simpele goed- of afkeuring.

Het plan is er, maar nu begint de uitvoering. En dat doe je door draagvlak voor het plan op te bouwen en voortdurend bij te sturen wanneer dit nodig blijkt. Daarom werd het circulatieplan door de meerderheidspartijen  geamendeerd. Het concept van het plan wordt niet verlaten, en met verschillende voorstellen van actieve burgerparticipatie wil het bestuur de voortdurende dialoog met de betrokken Gentenaars aangaan: overleg met specifieke doelgroepen, kwalitatieve bevragingen en de oprichting van een ‘burgerkabinet’. Op die manier pioniert het stadsbestuur met nieuwe participatie. Het amendement kan je hier lezen.

Tijdens het debat in de raad kwamen Sara Mathieu en Dirk Holemans tussen; ze hielden een vurig pleidooi om de uitvoering van het plan alle kansen te geven, door de Gentenaar op een actieve manier verder te betrekken bij het plan. Lees hier de tussenkomst van Sara en Dirk

Nadien werd de gemeenteraad geschorst tot dinsdagavond

Tags: 

Datum agenda: 

maandag, februari 22, 2016