Mobiel speelplezier in Gent

Bram Van Braeckevelt - Gemeenteraad - 23 mei 2016 - Tussenkomst bij raamovereenkomst voor het ontwerpen en realiseren van Parklets

Gent komt tegemoet aan de kinderen en hun ouders die wel eens dromen van meer plaatsen om te spelen in de stad. Dat stelde Groen Gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt bij zijn tussenkomst over Parklets, de nieuwe mobiele constructies die er aankomen in Gent. De Parklets zullen zorgen voor extra rustpunten en spelprikkels op openbare plaatsen.
 
Een Parklet (zie voorbeeld) is meestal de grootte van enkele parkeerplaatsen en breidt hierdoor het voetpad uit. Dit biedt extra ruimte die vervolgens op een creatieve manier kan worden ingevuld. Op deze manier wil de Stad de leefbaarheid in de binnenstad verhogen.

 

De Parklets die nu besteld zijn door de Stad zullen op maat ontworpen worden, mobiel zijn en dus regelmatig verhuizen naar een andere locatie in de stad. Het feit dat deze mobiel zijn, heeft twee grote voordelen: ze kunnen ingezet worden op pleinen en plekken waar op andere periodes ruimte nodig is voor evenementen. En het maakt het ook mogelijk met de Parklets te experimenteren in afwachting van een definitieve heraanleg. De kindersecretaris kijkt alvast uit naar suggesties voor een treffende naam of een interessante locatie.

Tags: