Met het restorestje tegen voedselverspilling!

Op een druk bijgewoonde persconferentie lanceerden schepen van Milieu, Klimaat en Energie Tine Heyse en Test-Aankoop deze week het ‘Restorestje’. Wie na een restaurantbezoek zijn bord niet leeg krijgt, kan vanaf nu met deze doos de overschotten meenemen naar huis. Het Restorestje is een primeur in België. De Stad Gent neemt hiermee het voortouw in de strijd tegen voedselverspilling in restaurants. Schepen Tine Heyse: “Met het Restorestje slaan we twee vliegen in één klap. Overschotten belanden niet meer in de vuilnisbak en restaurantbezoekers kunnen langer genieten van het heerlijke eten. Wie het Restorestje gebruikt, helpt zo ook mee om van Gent een echte klimaatstad te maken. Want voedselverspilling zorgt voor een onnodige druk op milieu en klimaat”. In een eerste fase worden 5.000 dozen gratis verspreid over de geïnteresseerde restaurants. Al meer dan 45 Gentse restaurants zullen het Restorestje aanbieden aan hun klanten. Ze zijn te herkennen aan de sticker op de deur, of je kan ze vinden op www.gentklimaatstad.be/restorestje. Geïnteresseerde restauranthouders kunnen contact opnemen met de Milieudienst van de Stad Gent.

Tags: