Meet & Greet voor Noord-Zuidorganisaties

Eén van de uitdagingen van de Gentse werking rond internationale solidariteit is het actiever betrekken van verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. Deze verenigingen hebben een unieke band met hun thuisland en zijn ook in Gent zeer actief. Helaas is er weinig interactie tussen hun werking en onze dienst Internationale Solidariteit of met de adviesraden STANZ en GONZ. Hoe kunnen we hen meer betrekken bij ons beleid? En welke ondersteuning kan de Stad hen bieden? De perfecte aanleiding dus voor een Meet & Greet.

Het Vredeshuis verwelkomde zaterdag vele organisaties en hun vrijwilligers. Een mooie mix van bekende gezichten uit het Noord-Zuidmiddenveld en Gentenaars met Afrikaanse roots. Na een korte voorstelling van de werking  van de dienst Internationale Solidariteit, de adviesraad en de subsidiemogelijkheden volgde een hartelijke speeddating. Daarna werden de gesprekken verder gezet bij een gezellige lunch. Eén ding was duidelijk: internationale solidariteit leeft in Gent, ongeacht de achtergrond.

Schepen Heyse kijkt terug op een geslaagde voormiddag: “Dit moment was zeker geen eenmalig shot, maar het begin van een traject waarbij we trachten een duurzame samenwerking uit te bouwen met deze Gentse verenigingen.” 


Tags: