Lentewandeling voor oude en nieuwe Gentenaars in de Bourgoyen

Zaterdag 13 mei 2017 ging Groen Gent wandelen in het Gentse natuurreservaat Bourgoyen-Ossenmeersen, samen met Dzjambo vzw en Hand-in-Hand Gent.


Een diverse groep dus van 45 personen. In twee groepen, elk met een Natuurpuntgids, verkenden we het natuurreservaat langs de blauwe Bourgoyenwandeling. De gidsen, Vera Vandorpe en Tim De Winter, gaven deskundige en enthousiaste uitleg over de geschiedenis van de Bourgoyen en de vele fauna en flora. Ons groepje had blijkbaar een topdag: we zagen zowel een paarse reiger als een visdiefje elegant over het water vliegen. Blijkbaar zie je die niet zo vaak. En we hadden geluk met het weer: geen regen en af en toe kwam de zon piepen.

Ook de vele interacties met de nieuwkomers van Dzjambo en vluchtelingen/asielzoekers van Hand-in-Gent waren heel boeiend. Praten over de natuur en hoe ze daarvan leven in hun land van herkomst brak het ijs. Hun levensverhalen zijn erg confronterend, maar doen je wel nadenken. Kortom, een fijne manier voor oude en nieuwe Gentenaars om elkaar beter te leren kennen en bij te leren over onze natuurlijke hot spot de Bourgoyen-Ossenmeersen.