Lenen aan 1% voor energiezuinige renovatie

Stad Gent voorziet een voordelig rentetarief van 1 % voor elke Gentenaar die een energiezuinige renovatie uitvoert. Energiezuinig wonen blijft een topprioriteit.

 

Investeren in je woning is meer dan ooit een slimme keuze. Denk je aan een betere verwarmingsinstallatie? Moeten je ramen vervangen worden of kan je dak meer isolatie gebruiken? Overweeg je zonnepanelen op je dak?  Voor energiezuinige renovaties kan je een voordelige lening krijgen tot 10.000 euro: de Energielening. Het gunstig rentetarief van 2% wordt door de Stad Gent nog verlaagd tot een voordelig vast rentetarief van 1% voor elke Gentenaar. Energiezuinig wonen blijft immers een absolute prioriteit voor Klimaatstad Gent. Dit aanbod geldt tot eind 2018. Voor kwetsbare doelgroepen blijft de Energielening uiteraard renteloos.

 

Schepen van Klimaat Tine Heyse: “Om de ambitieuze klimaatambities van Gent waar te maken, willen we Gentenaars stimuleren om te investeren in energiezuinige huizen én hernieuwbare energie. Energiepremies geven een duwtje in de rug voor wie zijn huis energiezuiniger maakt, maar worden pas na de werken uitgekeerd. Daarom moet er vaak nog even gespaard worden voor een betere isolatie of verwarming. En ondertussen blijft je energiefactuur te hoog.  Een energielening aan een voordelig tarief maakt daarom het verschil want  die maakt het mogelijk om sneller werk te maken van een comfortabele woning.”

Alle informatie over de Energielening kun je terugvinden bij de Energiecentrale van de Stad Gent, het Gents Adviespunt voor energiezuinig wonen en renoveren: www.energiecentrale.gent.

Tags: