Leerkrachten dompelen zich onder in duurzame voeding

Tine Heyse – MOS-startdag – 26 oktober 2016 – Freinetschool De Sassepoort
 ​ ​

Woensdagnamiddag. Terwijl de school leegloopt, stromen Gentse leerkrachten De Sassepoort binnen. De MOS-startdag staat dit jaar in het teken van duurzame voeding. Met een eigen voedselstrategie ‘Gent en Garde’ trekt Gent ten strijde voor lekkere, lokale en duurzame voeding. Een verhaal waarin schepen Heyse ook de scholen betrekt.

Na een broodje en soep van Roof Food – recht van de dakmoestuin in Gentbrugge – gaat de infonamiddag van start. Via infostands en workshops worden de leerkrachten ondergedompeld in het thema. Een gesprek over duurzame schoolmaaltijden wordt aangevuld met goede praktijkvoorbeelden. Er worden tips en tricks uitgewisseld voor een productieve schoolmoestuin. En er is een werkwinkel waar je de handen uit de mouwen kan steken om de theorie meteen om te zetten in de praktijk.

Schepen Heyse: “De impact van de productie en verwerking van voeding op de klimaatverandering valt niet te onderschatten. We roepen scholen daarom op om projecten op te zetten die informeren, inspireren en sensibiliseren rond duurzame voeding.”

Tags: