Laat je stem horen: Verzet je tegen armoede

Evita Willaert & Liliane De Cock – Sint-Pietersplein Gent – 17 oktober 2016 – Dag van verzet tegen armoede
 

Jaarlijks roepen de armoedeorganisaties wereldwijd op 17 oktober op tot solidariteit. Op deze dag gaat de internationale dag van verzet tegen armoede door. Ook de Gentse armoedeorganisaties organiseren jaarlijks, met de steun van OCMW Gent, een dag die aandacht vraagt voor de Gentenaar die geconfronteerd wordt met armoede.

Maandag 26 september kopte elke krant nog “Armoede in Vlaanderen blijft stijgen, weinig verbetering in zicht”. Want hoe hard we het ook mogen betreuren en hoe hard we er ook aan werken, armoede is een realiteit, ook in Gent. Als Stad kunnen alleen ook niet armoede uit de wereld helpen. Enkel als alle beleidsniveaus samen hun schouders ten volle onder de bestrijding van armoede zetten, kan er verbetering in zicht zijn. Enkel dan, kunnen volgende cijfers dalen in plaats van dalen:

  • Meer dan 11% van de Vlamingen leeft in armoede;
  • In Gent wordt 22,2% van de kinderen geboren in een kansarm gezin met een verhoogd risico op armoede;
  • 12% van de gezinnen in de laagste armoedecategorie stelt gezondheidszorg uit.

Onder het motto “de koek is groot genoeg voor iedereen” wordt er opgeroepen om op 17 oktober 2016 deel te nemen aan deze dag.
Vanuit Groen sluiten we ons aan bij deze oproep en vragen iedereen om zijn of haar solidariteit te uiten. Dat kan, gemakkelijk, gedurende de hele dag. Het volledige programma vinden jullie hier.

Maar loop zeker mee, met de solidariteitsoptocht naar het Sint-Pietersplein. Afspraak om 16u45 onder de stadshal!
 

De koek is groot genoeg voor iedereen

Watch the Video

 


Ondersteun de boodschap, want armoede is geen keuze & de koek is groot genoeg voor iedereen… Maar niet altijd even eerlijk verdeeld.

Bedankt!
 

Tags: