Kweekt uw kat nog als een konijn? Vermijd dierenleed en steriliseer

Schepen Tine Heyse, bevoegd voor dierenwelzijn, trapte vorige week de campagne af: ‘kweekt uw kat nog als een konijn? Vermijd dierenleed en steriliseer’. Elke Gentenaar die tussen 4 oktober en 31 december zijn kat onvruchtbaar laat maken bij een Gentse dierenarts, kan een ‘echte Gentsche katte’-kattenhuisje afhalen bij de Stadswinkel.

Sinds 2014 is het wettelijk verplicht om katten die van eigenaar veranderen te steriliseren en te castreren. Toch komen er nog elk jaar ongeveer 2.200 katten in de Gentse asielen terecht, vaak katten zonder baasje. Dat is te veel!

Tine Heyse: “Naar schatting leven er in Gent 46.000 huiskatten. Eén kattenpaar kan op één jaar 40 nieuwe katten voortbrengen, en op 5 jaar maar liefst 5000. Het is dus broodnodig dat mensen hun huiskat laten steriliseren of castreren. Om de katteneigenaars een duwtje in de rug te geven, belonen we hen met een uniek kattenhuisje, zolang de voorraad strekt.”

Alle nodige informatie vindt u terug via www.stad.gent/katten.

Nog op zoek naar een dierenarts? Vind er één via https://stad.gent/natuur-milieu/dieren/dierenartsen/dierenartsen-gent. Wie een laag inkomen heeft, kan terecht bij het dierendispensarium in de Dampoortstraat 39 in Gent. Meer info op http://www.dierendispensarium.ugent.be/

 


Tags: