Kringwinkels breiden uit

Tine Heyse - 20 en 21 mei 2016 – Opening nieuw kringwinkel Ateljee en opening nieuw magazijn Kringloopwinkel Brugse Poort 

 

Hoogdagen voor de Gentse kringwinkels. Vrijdag opende Ateljee een nieuwe kringwinkel in de Prinses Clementinalaan. Een winkel waar kledij en schoenen zullen worden verkocht. Zaterdag nam de Kringloopwinkel Brugse Poort in de Sloepstraat in Wondelgem een nieuw magazijn en brengpunt in gebruik.

Tine Heyse, voorzitter van IVAGO, reageerde verheugd tijdens beide openingsmomenten: “Deze uitbreidingen ondersteunen onze doelstelling om minder afval te produceren door goederen in te zamelen voor hergebruik en te vermijden dat ze afval worden. Én, ook zeer belangrijk: de kringwinkels zorgen voor werkgelegenheid voor zij die weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.”

IVAGO werkt daarom samen met de kringwinkels aan meer hergebruik. IVAGO voorziet, naast een financiële ondersteuning, vooral communicatieve ondersteuning en wijst Gentenaren op de inzameling en ophaling aan huis door de kringwinkels. Zo belanden er minder herbruikbare goederen bij het grofvuil als afval. Tine Heyse roept dan ook iedereen op om de kringwinkels te bezoeken: zowel om nog bruikbare goederen te brengen als om er te shoppen. Een kringwinkel is dé plek bij uitstek waar hergebruik, nieuwe arbeidskansen én een lage prijs hand in hand gaan.
 

Tags: