Kookworkshops voor kansengroepen

Afgelopen dinsdag was Tine Heyse te gast bij De Zuidpoort, een vereniging waar armen het woord nemen. Soepcafé Dampkring en EVA vzw organiseerden er die dag een kookworkshop ‘Koken met Kansen’. Met de workshop wil men vegetarische ‘korte keten’ maaltijden toegankelijker maken voor iedereen. Tot op vandaag worden kansengroepen immers moeilijk bereikt. De organisaties geloven dat kansengroepen pas deelnemen aan de korte keten als er wordt ingezet op laagdrempelige informatie hierrond. Een kookworkshop is hier een goed voorbeeld van.

Tine Heyse: "Stad Gent lanceerde in 2016 de Korte Keten-wedstrijd, voor projecten die de voedselketen tussen producent en consument zo kort mogelijk maken. ‘Koken met Kansen’ won deze wedstrijd. De wedstrijd past binnen de voedselstrategie van Stad Gent, Gent en Garde, waarbij de focus ligt op duurzame en lokale voeding. ‘Koken met Kansen’ combineert beide en slaagt er bovendien in om hierbij ook kansengroepen te bereiken.” Koken met Kansen organiseert verschillende kookworkshops, waarbij veel aandacht gaat naar vegetarisch eten, duurzame producten en het beperken van afval. 

Tags: