Kick Off Ambassadeurs voor Gent als kind- en jeugdvriendelijke Stad

Op uitnodiging van de Gentse Kindersecretaris Tina en schepen Elke Decruynaere kwamen  afgelopen dinsdag de 15 kersverse Ambassadeurs samen voor een kick off.

 

Ambassadeurs zijn Gentenaars die omwille van hun vrijwillig of professioneel engagement een hart hebben voor kinderen en jongeren en de ambitie om Gent verder uit te bouwen tot een kind- en jeugdvriendelijke stad mee willen uitdragen.   

Niet toevallig was de plaats van afspraak Amélie et Moi, één van de meest kindvriendelijke Gentse horecazaken.

Gent kindvriendelijk maken doen we niet enkel vanuit het stadhuis, maar vooral  vanuit de wijken en organisaties waar Gentenaars actief zijn die vanuit hun overtuiging of engagement elke dag heel concrete inspanningen leveren en hierdoor andere Gentenaars inspireren.” Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

De 15 ambassadeurs werden door de Kindersecretaris zorgvuldig geselecteerd.  Ze zijn op heel verschillende terreinen actief: van schrijver, sportman, ondernemer, jeugdwerker tot geëngageerde jongere en artistieke duizendpoot. Via het netwerk van ambassadeurs wil de Stad iedereen met een hart voor kinderen en jongeren uitdagen om mee hun schouders te zetten onder een stad op maat van kinderen en jongeren. Een overzicht van de Ambassadeurs vind je hier.

Tags: