Keuzevrijheid, ook voor mensen in armoede

KRAS Gent vzw is een verzameling van 15 diensten en vzw’s die mensen in armoede ondersteunen. Naar aanleiding van de berichtgeving tijdens de kerstvakantie over een Mechelse voedselbank die de deuren sluit omdat haar cliënten te kieskeurig geworden zouden zijn, wees Groen OCMW-raadslid Evita Willaert op het belang van kwalitatieve ondersteuning van de meer dan 500 vrijwilligers. 

 

Het belang van respect

Evita maakte duidelijk dat we er naar moeten streven dat we mensen die de stap naar een voedselbank moeten zetten, zoveel mogelijk dezelfde keuzevrijheid geven als iedereen. De Tinten vzw is hier een goed voorbeeld van, ze geven de mensen een keuze in de beschikbare voedingsmiddelen. “Het toont aan dat we in Gent al langer een respectvolle en gedragen visie uitdragen in ons armoedebeleid, iets waar we ook verder op moeten blijven inzetten,” aldus Evita.

 

Ondersteuning uit protest

OCMW-voorzitter Coddens (sp.a) maakte duidelijk dat de ondersteuning van de KRAS-diensten, een ondersteuning is uit protest. Het feit dat we hen nodig hebben, toont dat er nog steeds teveel mensen de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Verder gaf hij ook aan dat de keuzevrijheid van De Tinten nog niet in elke voedselbank mogelijk is, soms laten de vestigingsplaatsen dit niet toe. Maar het blijft wel het streefdoel, op basis van een gedragen visie in Gent. 

 

Cheque van 3600 euro!

Sinds enkele jaren verstuurt het OCMW Gent geen papieren nieuwjaarswensen meer per post. Het uitgespaarde bedrag gaat ieder jaar naar Kras vzw. Hiermee wil OCMW Gent zijn waardering voor het werk van de KRAS-diensten in de verf zetten.

Wil je de KRAS-diensten ondersteunen met financiële middelen, goederen of wat van je tijd?

Tags: