JNM en Natuurpunt Gent verenigd in 'De Stek' aan de Bourgoyen

Elke Decruynaere – Driepikkelstraat – 25 september 2016
 

Bijna twee jaar nadat Groen schepen van Jeugd Elke Decruynaere, samen met schepen van Openbaar Groen Balthazar (sp.a), bij wijze van eerste steenlegging, een struik plantten op de plek waar de Gentse afdeling van JNM en Natuurpunt samen een vaste stek zullen krijgen wordt 'De STEK' officieel geopend.

JNM en Natuurpunt tonen aan dat werken aan duurzaamheid heel concreet kan worden. Niet enkel in hun activiteiten, maar ook door samen te werken aan de realisatie van een passief gebouw. De keuze was dus snel gemaakt om JNM Gent een investeringssubsidie van € 100.000 en een renteloze lening van € 50.000 toe te kennen vanuit budget Jeugd.

“JNM is een beestige jeugdbeweging, met een beestige nieuwe locatie in een beestige stad. Ik ben blij dat we vanuit de stad hun droom, om aan de rand van natuurgebied de Bourgoyen een vaste stek op te trekken, mee kunnen realiseren. In de missie staat dat JNM “ongebonden en een beetje tegendraads” wil zijn. Zeg nu zelf, een betere uitvalsbasis dan een rebelse stad als Gent kan je niet kiezen”, zegt een fiere Elke Decruynaere.

Tags: