IVAGO neemt grootste aardgastankstation in België in gebruik

Op haar terreinen in de Proeftuinstraat nam IVAGO vorige week een eigen CNG-vulstation in gebruik. CNG staat voor Compressed Natural Gas of samengeperst aardgas. Het is momenteel, voor de meeste toepassingen bij IVAGO, het meest bedrijfszekere en breed beschikbare alternatief in de transitie naar nog schonere brandstoffen zoals biogas, elektriciteit of waterstof.

 

Met vier ‘fastfill’- en tweeëntwintig ‘slowfill’-laadpalen beschikt IVAGO hiermee over het grootste CNG-vulstation in zijn soort in België. De komende drie jaar wordt het aantal slowfill-laadpalen nog uitgebreid tot 62 stuks. Het eigen vulstation betekent een gevoelige tijdswinst voor IVAGO én er moeten minder kilometers worden gereden dan wanneer men buitenshuis tankt. 

 

Tine Heyse: "IVAGO vergroent zijn wagenpark. Voor elk nieuw voertuig kiest IVAGO vandaag voor CNG of elektriciteit, tenzij dit technisch nog niet mogelijk is. Zo werkt IVAGO mee aan schone lucht voor de Gentenaar.”

Momenteel beschikt IVAGO al over een 11-tal pick-ups, 10 bestelwagens, 7 ophaalwagens en één gesloten vrachtwagen die uitgerust zijn met CNG als brandstof. Hiernaast beschikt IVAGO ook over een paar elektrische wagens en straatstofzuigers. Tegen 2021 zullen niet minder dan 106 IVAGO-voertuigen, waarvan 55 ophaalwagens, gebruik maken van CNG.

Tags: