Het verhaal van Gent

Groen Gent-Binnenstad en Groen Gent Sint-Pieters, Hand in Hand Gent, Werkgroep Vluchtelingen vzw en Een Hart voor Vluchtelingen vzw nodigen uit voor ‘Het verhaal van Gent’.


Bezoek aan STAM met gids Tina De Gendt op zondag 12 februari 2017 van 10u tot 13u. Afspraak aan inkomhal STAM, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent 09 267 14 00 [email protected] . De rondleiding zelf duurt 2 uur, nadien is er nog tijd om de tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken en/of na te spreken in de cafetaria en refter van het STAM.


Een chronologisch circuit neemt je mee op reis door de tijd en maakt de vele lagen van de stad leesbaar.

'Het verhaal van Gent' telt zes museumzalen die elk een periode uit de stadsgeschiedenis omvatten. Meer dan driehonderd tot de verbeelding sprekende collectiestukken brengen dit verhaal in beeld en verschillende multimediale toepassingen verdiepen het.

Tina De Gendt is geschiedkundige en journalist. Samen met Jozefien De Bock was ze curator van het STAM-project 'Blijven Plakken. Meer dan vijftig jaar migratie naar Gent'. Haar boek 'Turkije aan de Leie : 50 jaar migratie in Gent' diende als basis voor de tentoonstelling 'Straffe Gasten' in het MIAT en het theaterstuk 'Den Turkenkaba' van Luk De Bruyker.

Deelnameprijs: gratis voor Gentenaars (breng je identiteitskaart of je oranje verblijfskaart mee!). € 8 voor niet-Gentenaars maar tal van reductietarieven op http://stamgent.be/nl_be/bezoek-het-stam/praktische-info
Niet-Gentenaars contacteren hiervoor best Frank Bombeke op [email protected] . Gratis voor alle kinderen/jongeren t.e.m. 18 jaar .
In de toegangsprijzen zijn zowel 'Het verhaal van Gent' als de tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen.

Inschrijven verplicht via onderstaande inschrijvingslink:
https://goo.gl/forms/Rlbw05xOCSNw5fql2

Datum agenda: 

zondag, februari 12, 2017