Help Stad Gent aan de overwinning in een ‘Dagen Zonder Vlees’-duel met Sint-Niklaas

Het is simpel: registreer op www.dagenzondervlees.be en eet zo weinig mogelijk vlees.

Stad Gent is geselecteerd als officiële ambassadeur van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De komende maanden zal Gent 5 verschillende steden uitdagen rond deze VN-doelen. Een eerste uitdaging is gelinkt aan het doel ‘beëindigen van honger, bereiken van voedselzekerheid en het promoten van duurzame landbouw’. Stad Gent daagt Stad Sint-Niklaas uit om deel te nemen aan ‘Dagen Zonder Vlees’, een campagne die loopt van woensdag 1 maart tot woensdag 15 april 2017. Het opzet is simpel: minder vlees en vis eten en dat met zoveel mogelijk mensen.

Schepen van Klimaat Tine Heyse: ‘Vleesconsumptie is een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. Bovendien is het een erg inefficiënte manier van voeding. Door minder vlees te eten, maken we onze ecologische voetafdruk kleiner én verbreden we onze culinaire horizonten’.

De uitdaging is zowel gericht aan het stadspersoneel als de burgers van Sint-Niklaas en Gent. Wie Gent aan de overwinning wil helpen, kan zich inschrijven via www.dagenzondervlees.be. Stadspersoneel kan zich inschrijven binnen de groep ‘Stad Gent – personeel’; inwoners kunnen dit binnen de groep ‘Gent’. Post je als inwoner ook een foto met #SDGGentSintNiklaas op sociale media, dan maak je ook kans op een etentje in een vegetarisch restaurant. 

Tags: