Stem voor de GroenePluim9050

De GroenePluim geeft herkenning aan wie zich inzet in GentbruggeLedeberg 9050 rond een sociaal-
ecologische thema. Dit jaar is het thema VOEDING. Er werden 6 organisaties genomineerd voor de GroenePluim9050 in Gentbrugge-Ledeberg. We stellen ze hier graag aan je voor. Gentenaars met de postcode 9050 kunnen hun stem uitbrengen, de winnaar krijgt op onze brunch van 24 maart 2019 de Groene Pluim uitgereikt. 

--> Stem nu! <--

Biokraam Ledeberg zondagsmarkt: die er al jaren als pionier elke week staan om biogroenten en –fruit te verkopen op de Ledebergse zondagsmarkt en zo zorgen voor een afzetmarkt voor biologisch verantwoorde groenten en fruit.

Let’s save food: een opmerkelijke voedselbank met dagelijkse voedselbedeling van (bijna) vervallen producten in de garage van buurtcentrum De Vaart op het Emiel Hullebroeckplein in Gentbrugge die zo voedselverspilling en klimaatwijziging tegengaat en waar iedereen, arm en rijk welkom is. Meer informatie over Let's save food vind je hier. 

Zelfplukboerderij Oogstgoed: een CSA (Community Supported Agriculture) zelfoogstboerderij, in Koningsdonkstraat naast de Gentbrugse meersen. De leden kopen aan het begin van het jaar een oogstaandeel. In ruil mogen ze het hele jaar door groenten, fruit en kruiden oogsten voor eigen, dagelijks gebruik. Meer over Zelfplukboerderij Oogstgoed vind je hier.

Ratatouille WGC Botermarkt: een praat- en kookgroep rond voeding en opvoeding voor jonge kwetsbare gezinnen, die samen aan de slag gaan. Ze bespreken de gezonde voedingsdriehoek, het belang van bewegen en de ouder-kind betrokkenheid rond het aspect voeding. Maar ook culturele verschillen rond voeding, duurzaamheid, consuminderen door voedzamere keuzes te maken, koken met vergeten groenten en seizoensgroenten, werken met voedselrestjes, … komen aan bod. Lees er meer over op hun site!

Rooffood: stadslandbouwproject gekoppeld aan vegetarische catering om zo gezonde en ecologische voeding dichter te brengen bij het brede publiek. Door het promoten van vegetarische maaltijden met biologische groenten, geleverd door een fietskoerier spaart men jaarlijks heel wat ton CO2 uit. Mensen die buiten het reguliere arbeidscircuit vallen krijgen er een nieuwe kans. Rooffood heeft haar eigen daktuin en keuken in De Punt in Gent en de moestuin dus op het dak. Neem een kijkje op rooffood.be.

Buurt groententuin WZC De Vijvers: leuke samenwerking tussen verschillende buurtprojecten waarbij een buurttuin in het woonzorgcentrum De Vijvers met groentebedden en plantenbakken werd aangelegd. De bakken zijn laag genoeg zodat ook mensen in een rolstoel er vlot in kunnen werken en dit alles zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Onderhoud gebeurt door bewoners van De Vijvers, schoolkinderen en buurtbewoners. Kortom, een intergenerationeel project met mensen van zeer diverse culturele achtergronden. Meer informatie vind je via samenlevingsopbouw.

Allemaal fantastische initiatieven, maar er kan er maar ééntje winnen. De vorig jaren won het wijkbewonersinitiatief Ledeberg-Doet-Het-Zelf, Viadukaduk en De Ledebirds en CultuurCafé Ledeberg. Bepaal de winnaar voor 2019 en stem voor jou beste initiatief via: www.groenepluim.be; email naar groenepluim@gmail.com of deponeer het stemformuliertje in
Brusselsesteenweg 241.

--> Stem nu! <--

Stemmen kan tot 19 maart 2019.

De uitreiking van de GroenePluim2019 is op de jaarlijkse Groenbrunch Gentbrugge-Ledeberg 9050 op zondagochtend 24 maart 2017 in het Lokaal Dienstencentrum De Knoop, Hundelgemsesteenweg 125, 9050 Ledeberg en wordt overhandigd door één van de groene schepenen van Gent.

--> Schrijf je in voor de brunch van Groen 9050! <--