Groen licht voor nieuwbouw Gents dierenasiel

De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor een nieuwbouw van het Gentse dierenasiel aan de Watersportbaan. Stad Gent trekt 978.000 euro subsidie uit.

Op voorstel van schepen van Dierenwelzijn Tine Heyse voorziet Stad Gent 978.000 euro subsidie voor de vzw Koninklijke Vereniging voor Dierenbescherming voor het realiseren van een nieuwbouw voor het Gentse dierenasiel. In 2018 wordt het oude dierenasiel, dat sinds 1958 gevestigd is in het Citadelpark, ingeruild voor een nieuwbouw aan de Noorderlaan bij de Blaarmeersen. Niets te vroeg, want het huidige gebouw verkeert in een slechte toestand en is te klein om de noden van onze stad voor dierenasiel op te vangen.

Tine Heyse: “De voorbije gemeenteraad is de zogenaamde opstalovereenkomst met het Dierenasiel Gent goedgekeurd en dit dankzij de goede samenwerking met de Dienst Vastgoedbeheer van collega Martine De Regge. Als schepen bevoegd voor dierenwelzijn ben ik tevreden dat we hiermee een belangrijke stap hebben gezet in de realisatie van een nieuw dierenasiel.”

Het nieuwe asiel wordt de nieuwe Gentse plek voor de professionele opvang van verloren gelopen en afgestane honden en katten. Het nieuwe dierenasiel zal uiteraard goed scoren op vlak van  dierenwelzijn, een hele verbetering zijn voor de werknemers en vrijwilligers en zal bovendien een energiezuinig gebouw worden. 

Tags: