Groen Gent, Sp.a Gent en Open Vld Gent samen tegen campagne 'Niet voor gekozen, niet welkom'

In Het Laatste Nieuws van 27 april 2016 verscheen het artikel ‘Schepen Watteeuw niet langer welkom in alle handelszaken’. Dat verhaalt over een campagne van enkele Gentse handelaars die affiches uithangen met een foto van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw en de boodschap 'Niet voor gekozen, niet welkom'. Dit uit protest tegen de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan. De affiche wordt verdeeld via een facebookpagina.

 

Groen Gent, Sp.a Gent en Open Vld Gent spreken gezamenlijk hun afkeur uit van deze campagne. Democratie leeft van debat en tegenspraak. Vrije oppositie, kritiek en zelfs satire moeten mogelijk zijn. Maar met een minimum aan respect en gericht op de inhoud. In de vermelde campagne wordt duidelijk ‘de man gespeeld’. Het is een brug te ver als een politiek mandataris, die een plan uitvoert dat democratisch werd goedgekeurd, om die reden als persoon geweigerd wordt in een handelszaak. We moeten als democraten de rangen sluiten, over alle partijgrenzen heen, tegen dit soort praktijken.

 

N-VA Gent en CD&V Gent werd ook voorgesteld de actie te onderschrijven maar wilden zich niet bij dit gezamenlijke initiatief aansluiten.

Tags: