Groen en Gent, dat treft! 2.0 - REPAIRCAFÉ

Tijdens en tussen sessies organiseren we ook een repaircafé: vier elektronicaspecialisten en een naaister staan klaar om je kapotte toestellen of kledij te herstellen. Pas op: voor kledij wel graag eventuele nieuwe ritsen/knopen/knie- of ellebooglappen/... zelf meebrengen.

  

PRAKTISCH

Trefdag Fractie Groen Gent

zalen ACV, Poel 7, 9000 Gent

vanaf 13u tot 17u

 

bron: www.repaircafe.be

Wat is een Repair Café?

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

 

Datum agenda: 

zaterdag, november 22, 2014