Groen bestuurt in Gent met ambitie en gaat dat ook na oktober 2024 blijven doen!

30 Maart 2023

Groen bestuurt in Gent met ambitie en gaat dat ook na oktober 2024 blijven doen!

Onze sociaal-ecologische ambitie blijft de inzet voor Groen voor de verkiezingen van 2024.

Groen Gent kent met Filip, Tine, Bram, Hafsa en Evita vijf schepenen in de huidige bestuursploeg die dagelijks voluit gaan voor een sociaal, ecologisch en progressief Gent. We kunnen dankzij hen en de raadsleden van onze fractie ontzettend mooie realisaties voorleggen maar... het werk is nog niet af. Met meer dan 20 maanden tot de volgende verkiezingen en de steun van vele Gentenaars willen we nog veel realiseren. Voor Groen Gent staat goed besturen binnen deze ploeg altijd voorop en dat zal nu ook niet veranderen.

De samensmelting van de Gentse socialisten en liberalen tot één fractie zet een sociaal en ecologisch beleid nu en in de toekomst onder druk. De top van Vooruit kiest er zo voor om Mathias De Clercq de sjerp te bezorgen, eerder dan te kiezen voor een krachtige linkse sociale en ecologische politiek.

Het betekent meteen ook dat de verkiezingen van oktober 2024 meer dan ooit zullen gaan over de keuze tussen een ambitieus, progressief en links beleid zoals Groen het de voorbije jaren vormgaf of een centrumrechts beleid met de Vlaams-nationalisten van N-VA. Onze sociaal-ecologische ambitie blijft de inzet voor Groen voor de verkiezingen van 2024. Wij staan hiervoor en blijven hiervoor strijden, in het belang van onze stad en alle Gentenaars.

Met Groen Gent toonden we de voorbije jaren dat we niet alleen heldere voorstellen hebben maar die ook omzetten in beleid. We hebben Gent groener, socialer én ecologischer gemaakt. Daar mogen we trots op zijn! We zijn er bovendien van overtuigd dat vele Gentenaars dat beleid smaken. Met de steun van de Gentenaar en die van jullie willen we het werk de komende jaren verderzetten.

Zin om het Gentse Groene project mee sterk te houden? Je vindt de verschillende manieren om ons te steunen en mee te doen op onze website https://www.groengent.be/doe-mee!