Getipt door Elke: theaterateliers Dienst Kinderopvang

Opvang tijdens de zomer: voor veel ouders is het puzzelen. Daarom blijft Gent het aanbod uitbreiden met o.a. theaterateliers georganiseerd door de Dienst Kinderopvang.

Tijdens de eerste week van juli en de laatste week van augustus 2017 begeleiden professionele theatermensen samen met de kinderbegeleiders van Stad Gent twee theaterateliers. Expressie, beweging en véél plezier staan voorop.

Bevoegd schepen Elke Decruynaere:  “Elk jaar krijgen we veel vragen van ouders voor opvang van lagere schoolkinderen in de zomervakantie. Vooral voor de eerste 14 dagen van juli en de laatste dagen van augustus is de nood hoog. Daarom ondernemen we als Stad verschillende initiatieven, waaronder deze theaterateliers. Samen met de inspanningen van de Brede School, de Jeugddienst, de Sportdienst en de private organisatoren bouwen we zo verder aan voldoende vakantieaanbod.”

Tijdens de zomervakantie vangt Dienst Kinderopvang dagelijks 1.550 kinderen op. Ze ondersteunt verschillende oudergroepen die zelf opvang voor een 50-tal kinderen organiseren.  De kampen in scholen in samenwerking met Free-Time vzw bezorgen 1.500 kinderen een onvergetelijke tijd. En met het zomerkamp [email protected] (i.s.m. de Sportdienst) en de theaterateliers creëert Dienst Kinderopvang deze zomer extra capaciteit voor 100 kinderen.

 

Bekijk hier het volledig vakantie-aanbod

Tags: