Geslaagde editie Gentsche Gruute Kuis: 1400 keer bedankt!

Tine Heyse  - Gentsche Gruute Kuis – 20 maart 2016 – Dendermondsesteenweg Gent

 

Samen met IVAGO en diverse stadsdiensten gingen afgelopen zondag 1.400 Gentenaars, gespreid​ over 66 initiatieven, aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Ze lieten hun buurt, straat, park of plein weer helemaal blinken en ruimden meer dan 8 ton zwerfafval op. IVAGO zorgde voor het nodige poetsmateriaal, het ophalen van het ingezamelde afval en bezorgde de deelnemers ook een leuk vieruurtje of aperitiefpakket.

Ook schepen van milieu en IVAGO-voorzitter Tine Heyse stak de handen uit de mouwen. De stoepen werden schoongeveegd met borstels, terwijl de veegmachines de straten en de goten onder handen namen. Vooral de vele sigarettenpeuken waren moeilijk op te vegen. Ook verschillende scholen deden mee met de Gentsche Gruute Kuis. Nieuw dit jaar was de ‘Gruute Kuis voor studenten’. Op 23 maart maakten een 80-tal studenten van diverse studentenverenigingen het Kramersplein en omgeving weer helemaal proper.

Schepen Tine Heyse, “Dat zoveel scholen, studentenverenigingen en maar liefst 1.400 Gentenaars meewerkten aan de Gentsche Gruute Kuis, is een krachtig bewijs dat mensen het niet alleen  gehad hebben met zwerfvuil, maar er ook zelf iets willen aan doen.  Daarom 1.400 keer bedankt, want een proper Gent is een zaak voor en van ons allen.”

Tags: