Gent voor tweede jaar op rij genomineerd als groenste en duurzaamste stad van Europa

19 April 2018

Gent voor tweede jaar op rij genomineerd als groenste en duurzaamste stad van Europa

De Stad Gent is een van de drie genomineerde steden voor de European Green Capital Award 2020, samen met Lissabon en Lahti. De winnende stad wordt in 2020 een jaar lang een Europees rolmodel op het vlak van duurzaamheid.

"We mogen trots zijn als stad dat we voor het tweede jaar op rij genomineerd worden. Deze nominatie is een erkenning voor alle inspanningen die de stad Gent, maar in uitbreiding ook alle Gentenaars en Gentse bedrijven , leveren rond verschillende duurzame thema’s zoals klimaat, energie, afval, mobiliteit en groen." - Tine Heyse, Schepen van Milieu en Klimaat.

De Green Capital Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese commissie. Met deze titel wil Europa de klimaatinspanningen die steden leveren belonen en stimuleren. Een jury van internationale experts beoordeelt de steden op hun inspanningen op 12 verschillende thema’s zoals groen, waterbeleid, mobiliteit, energie-  en afvalbeleid, CO2-vermindering (mitigatie) en hoe de stad zich aanpast aan de klimaatverandering (adaptatie),... De award gaat naar de stad die ambitieus is in haar geleverde inspanningen en haar plannen voor de toekomst.

Tine: "We mogen trots zijn als stad dat we voor het tweede jaar op rij genomineerd worden. Deze nominatie is een erkenning voor alle inspanningen die de stad Gent, maar in uitbreiding ook alle Gentenaars en Gentse bedrijven , leveren rond verschillende duurzame thema’s zoals klimaat, energie, afval, mobiliteit en groen. Maar ook onze toekomstplannen om van Gent een klimaatneutrale stad te maken waar het fijn is te leven en te werken, oogsten internationaal heel wat lof."

Op 20 juni 2018 verdedigen we ons dossier voor de jury in Nijmegen,  de Europese Groene Hoofdstad 2018.

Het volledige dossier en alle info over de European Green Capital Award vind je hier.