Gent Kindvriendelijke Stad gaat digitaal

Elke Decruynaere – 11 maart 2016 - Stadhuis

 

Op vrijdag 11 maart lanceerde Elke Decruynaere, samen met de Gentse Kindersecretaris, Tina Van Acker, de website www.jongenwijs.gent. Dit is een participatieve website voor jong en oud. De site verzamelt ideeën, vragen, oproepen en activiteiten om Gent nog kind- en jeugdvriendelijker te maken.
Vorig jaar lanceerde de Stad het actieplan 'Gent: kind- en jeugdvriendelijke Stad'. De uitrol hiervan draait momenteel op volle toeren. Nu wordt het tijd om de Gentenaars uit te dagen om ook hun schouders te zetten onder deze ambitie.
‘Een stad waar alle kinderen en jongeren jong en wijs kunnen zijn, die maak je niet alleen. Elke dag zetten heel wat Gentenaars en Gentse organisaties en ondernemingen zich hiervoor in. Iedereen mag ook steeds nieuwe ideeën geven over hoe Gent nog kind- en jeugdvriendelijker kan worden’, concludeert Elke. De Gentse Kindersecretaris gaat met de ideeën aan de slag. Zij is het aanspreekpunt voor Gentenaars over kindvriendelijke stad en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk inwoners, organisaties, … de Gentse kindvriendelijke ambitie mee waarmaken.
 

 

 

Tags: