Foto-expo ‘GoodPlanet! Water!’ geeft aftrap Belmundo

Tine Heyse - foto-expo GoodPlanet! Water! - 1 maart 2016 - Vredeshuis

De foto-expo ‘GoodPlanet! Water!’ trok deze week Belmundo 2016 op gang, het jaarlijks activiteitenfestival rond internationale solidariteit. Een speech van schepen van Noord-Zuid Tine Heyse, een gedicht van stadsdichter David Troch en spraakwaterexplosies Joris Pinseel en Domien Vloeberghs zorgden voor een sfeervolle aftrap. Fotograaf Dieter Telemans nam de aanwezigen mee op ontdekkingstocht doorheen de expo met eigen werk en foto’s van collega -fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Nog de ganse maand maart is de expo te bezichtigen in het Vredeshuis.

Centraal thema van Belmundo 2016 is water. Schepen Heyse: ‘Water is één van de grootste uitdagingen deze eeuw. Waterschaarste is een zaak van iedereen, zowel in het Noorden als in het Zuiden. Met Belmundo willen we niet alleen de problematiek maar vooral ook de oplossingen in beeld brengen.’ Fotograaf Telemans reisde de wereld rond op zoek naar praktische voorbeelden van waterzuivering en waterbesparing. Benieuwd hoe het zit met jouw watervoetafdruk? Bereken hier je eigen voetafdruk.  

Een heleboel Gentse organisaties bieden nog de ganse maand maart een waaier aan interessante activiteiten aan. Er zijn wandelingen, workshops, debatten, films, … Allemaal met de focus op water: www.belmundo.org.
 

Tags: