Foodsavers Gent valt twee keer in de prijzen

Het project Foodsavers Gent dat in maart gelanceerd werd door Stad Gent en OCMW Gent blijft hard gaan. Het project dat voedseloverschotten ophaalt en herverdeelt naar armoedeverenigingen en sociale restaurants heeft nu al meer dan 200 ton voedsel van de verspilling gered. Het project viel in minder dan een maand tijd twee keer in de prijzen en krijgt zo een extra morele boost.

Foodsavers Gent won de publieksprijs van de ‘Grote Prijs Toekomstige Generaties’, en haalde deze week ook de Sustainable Partnerships Award van The Shift binnen. De 'Grote PrijsToekomstige Generaties' beloont initiatieven die de principes van duurzaamheid succesvol integreren in hun dagelijkse werking.

De Sustainable Partnerships Award legt de focus op samenwerkingen tussen de profit- en non-profitsector. Hierbij springt Foodsavers Gent eruit door het grote aantal én de diversiteit van partners die eraan meewerken: de veiling, retailers, een landbouwcoöperatie bij de aanbieders van voedseloverschotten, en anderzijds bijna 50 sociale organisaties die overschotten ontvangen.

“Foodsavers Gent valt voor de tweede keer in korte tijd in de prijzen. Het project geeft vorm aan de Gentse voedselstrategie, door structureel in te zetten op een zinvolle herverdeling van voedseloverschotten. Bovendien geeft het project vorm aan de noodzakelijke CO2-besparing. Zo is de meer dan 200 ton voedsel die van de verspilling wordt gered, goed voor ongeveer 500 ton CO2-besparing.”  Tine Heyse, schepen van Leefmilieu


Tags: