Filmvoorstelling Image

In het kader van de Gentse Lente stelt Groen Gent deze debuutfilm van Adil El Arbi en Billal Fallah voor. Gevolgd door een nabespreking tussen publiek en regisseur Adil El Arbi.

Eva Hendrickx (Laura Verlinden) is een ambitieuze jonge journaliste op de redactie van televisielegende Herman Verbeeck (Gene Bervoets ). Ze bijt zich vast in een reportage over de probleemwijken van Brussel wanneer daar rellen uitbreken. Terwijl de stad ondergedompeld wordt in een escalatie van geweld ontstaat er een intense band tussen Eva en Lahbib, een Marokkaan met een heftig verleden. Lahbib (Nabil Mallat) brengt haar steeds dieper in een complexe en broeierige gemeenschap. Intussen ziet Herman Verbeeck in de reportage van Eva dé gelegenheid om zich terug naar de top van de kijkcijfers te vechten in het competitieve medialandschap. Eerst het nieuws, dan de waarheid?!

Woensdag 25 maart 2015 om 19u30 in de Sphinx Cinema Gent

Het Facebookevent vind je hier.

PLAATSEN ZIJN BEPERKT
VOORVERKOOP: Inschrijven via mail of GSM mét storting van € 7 per persoon uiterlijk 20 maart 2015 op rekeningnummer BE10 0011 9620 4404 van Groen Gent met vermelding 'Image + aantal personen'

CONTACT: Maaike Blancke - Secretaris Groen Gent
0486/03.55.17
[email protected]

Beperkte mobiliteit? Meld het via mail aan [email protected]
 

 

 

Datum agenda: 

woensdag, maart 25, 2015