Fair Fashion Talk #4

Vorige week werd onder de noemer ‘Fashion Revolution Week’ wereldwijd aandacht gevraagd voor de sociale en ecologische problemen in de textielsector. Gent nam helemaal het voortouw, en bracht op 27 april meer dan 40 handelaars en mensen uit de textielsector samen op de vierde editie van het textielplatform voor eerlijke handel: Fair Fashion Talk #4.  Een initiatief van Ghent Fair Trade om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Zo probeert de Stad het aanbod aan eerlijke kledij te vergroten. Want meer fair trade winkels zorgen ervoor dat meer mensen hun goesting vinden in het eerlijk aanbod in Gent.

Samen met Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne en Evelien Bossuyt  van Rank a Brand gingen de deelnemers op zoek naar een gemeenschappelijke visie op eerlijk textiel. Ze kregen daarbij steun uit onverwachte hoek. Gentse beloftevolle hordeloopster Nenah Deconinck ondertekende als eerste Gentse sportvrouw de #CleaneKleren-campagne en riep de aanwezigen op hetzelfde te doen.

In een reportage op AVS vertellen uitbaatster Olga Van Genechten van Supergoods en schepen Tine Heyse aan de vooravond van Fair Fashion Talk #4 enthousiast over eerlijke kledij: https://vimeo.com/215155368

 

Tags: