Extra ruimte voor Gentse honden: van 18 naar 23 hondenlosloopweiden

Tine Heyse - Inhuldiging tijdelijke losloopweide – 19 april 2016 – Gentbrugge

 

Dinsdag werd in Gentbrugge een nieuw concept ingehuldigd: de tijdelijke hondenlosloopweide. Stad Gent legt twee tijdelijke hondenlosloopweiden aan, één in de Pinguïnstraat (Gentbrugge) en één in de Driemasterstraat (Wondelgem). In beide gevallen betreft het een win-win situatie: we vermijden dat braakliggende terreinen verloederen én er was nood aan een losloopweide in de buurt.
Naast deze tijdelijke losloopweiden komen er ook nog 3 permanente losloopweiden bij: in de Gentbrugse Meersen, in de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg, en in het Delphine Boëlparkje nabij het station Gent Sint-Pieters. Hierdoor kunnen de 28.000 geregistreerde Gentse honden tegen eind 2016 terecht op 23 losloopweiden om eens goed te rennen. Op andere plaatsen moeten honden immers altijd aan de leiband.
Schepen Tine Heyse: “We zijn verheugd dat we het totale aantal hondenlosloopweides in Gent dit jaar kunnen uitbreiden van 18 naar 23. De totale oppervlakte hondenlosloopweiden in Gent is hiermee vergelijkbaar met de oppervlakte van ongeveer 5 voetbalvelden.”

Tags: