Eerste sorteerpunt in gebruik

Tine Heyse - Persmoment Sorteerpunt – 12 maart 2016 – wooncomplex WoninGent Jubileumlaan Gent

 

Met het deponeren van een lege fles schuimwijn in de glascontainer mocht schepen van milieu en voorzitter van IVAGO Tine Heyse afgelopen zaterdag het eerste sorteerpunt van IVAGO in gebruik nemen. Zo’n sorteerpunt bestaat uit bovengrondse inwerpzuilen voor huishoudelijk afval: restafval, pmd, glas, papier/karton en gft. Onder elke inwerpzuil bevindt zich een ondergrondse container. Het sorteerpunt vervangt het afvallokaal van de wooncomplexen in de Jubileumlaan van WoninGent.
Een dergelijk inzamelsysteem biedt heel wat voordelen: properder dan afvallokalen, brandveilig, minder IVAGO-vrachtwagens in de straat én voortaan kunnen deze bewoners ook hun gft-afval apart aanbieden. Natuurlijk wordt het voor de bewoners even wennen om het nieuwe systeem te gebruiken. IVAGO doet er alles aan om hen hierover zo goed mogelijk te informeren en bij te staan. Elke bewoner kreeg het bezoek van een IVAGO-team. De bewoners waren afgelopen zaterdag alvast enthousiast!
Tine: “Het blijft natuurlijk niet bij dit ene sorteerpunt. Alles bij elkaar willen we sorteerpunten installeren op zo’n 50 locaties aan hoogbouwcomplexen. Ook kunnen nieuwe woonprojecten hiermee worden uitgerust.”
De investeringskost bedraagt ongeveer 35.000 euro per locatie en 3,3 miljoen euro voor het volledige project. IVAGO kan hiervoor rekenen op 750.000 euro subsidie van OVAM.

Tags: