Een nieuwe hotspot voor jongeren in Brugse Poort-Rooigem

De gemeenteraad keurde maandag de investeringssubsidie goed voor de renovatie van de jeugdlokalen in de Fluweelstraat.  De stad investeert 127.000 euro om de site op termijn uit te bouwen tot een jongerencentrum door een samenwerking tussen drie jeugdverenigingen: Rinia, Together We Stand en de Chiro. Ook huistaakbegeleidingsinitiatief Mariam vzw vond een plek op de site.

“Jongeren moeten hun ding kunnen doen in veilige, kwalitatieve lokalen.  In de omgeving van de Brugse Poort is er nood aan extra jeugdinfrastructuur.  Organisaties zoals vzw Rinia bereiken er al een tijdje kinderen en jongeren, maar vragen een eigen plek om hun werking nog verder te kunnen uitbouwen.  Nu komen we hieraan tegemoet” 

Elke Decruynaere, Schepen van jeugd

Vzw Rinia werd oorspronkelijk opgericht als jeugdvereniging voor jongeren met Albanese roots.  Ondertussen bestaat de organisatie uit een speelpleinwerking en jeugdhuis.  Together We Stand is heel spontaan ontstaan in 1989 aan de Zuid, toen daar enkele jongeren bijeen kwamen om er te breakdancen.  Ze krijgen nu eindelijk een vaste stek in de lokalen met een eigen danszaal, bureauruimte en videotheek. Chiro Fluweel is in oprichting en wil elke zondagmiddag activiteiten organiseren.

De jeugdverenigingen vormden samen vzw Fluweel. Ze kiezen er bewust voor om niet zomaar buren te worden, maar samen te werken aan de uitbouw van een echt jongerencentrum.   

Tags: