Duurzame werkkledij nu ook voor baliepersoneel

Zeneb Bensafia – Gemeenteraard 23 mei 2016 – Tussenkomst bij overheidsopdracht van leveringen betreffende aankoop en leasing van duurzame kledij - Goedkeuring

De Stad Gent trekt de kaart van duurzaamheid en levert grote inspanningen om dit structureel in haar aankoopbeleid te verankeren. Na de aankondiging dat de OCMW- en Stadsarbeiders ethische kledij zullen dragen, is de voorbije gemeenteraad  het bestek goedgekeurd voor de aankoop en het leasen van ‘ethische’ werkkledij voor de  onthaal- en ceremoniële medewerkers. Hierbij pioniert de Stad naar nieuwe segmenten, ‘eerlijk’ textiel en kledij worden immers als één van de uitdagingen naar voor geschoven. Groen gemeenteraadslid Zeneb Bensafia uitte haar appreciatie voor dit bestek: 'eerlijke mode begint bij eerlijke grondstoffen', stelde Zeneb.  

Kleren met een fairtrade label zorgen er immers voor dat katoenboeren een eerlijke prijs ontvangen. Naast nieuwe ethische kleren benadrukte Zeneb dat ook de oude niet zomaar de vuilnisbak ingaan. Kledingstukken waarvan de recycleerbaarheid groot is zullen systematisch gerecycleerd worden, een belangrijke stap op weg naar een betere wereld voor mens en milieu. Naar aanloop van de fair fashion fest in oktober 2016 geeft de Stad met dit aankoopbeleid de Gentenaars het signaal dat we ‘eerlijke’ handel en 'respect' voor de makers van onze kledij niet uit de weg gaan.

Tags: