DUOday, een win-win

Donderdag 30 maart vond de achtste editie plaats van DUOday, een dag waarop een werkzoekende met een arbeidsbeperking een duo vormt met een werknemer binnen een organisatie. De diensten van Stad en OCMW Gent ontvingen die dag 22 nieuwe collega’s. Zeneb Bensafia vroeg aan schepen van Personeelsbeleid Martine De Regge (sp.a) over de ervaring van de diensten met de DUOday.

De schepen antwoordde dat er vanuit de Stad en het OCMW een vernieuwde aanpak wordt gehanteerd met DUOday, anders dan wat organisator GTB (Gespecialiseerde TrajectBegeleiding) voorop stelt. In plaats van te wachten tot de diensten zich kandidaat stellen en dan een bijpassende DUOday'er te zoeken, wordt de jobinhoud afgestemd op de mensen die enthousiast zijn om te komen werken. Er wordt dus vooral naar matches gezocht met mensen die goesting hebben in DUOday. Sterker nog, het is voor sommige diensten vaak een eye-opener te merken dat er heel wat talent zit onder de werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Soms resulteert DUOday zelfs in een langere stage voor de werkzoekende.

Zeneb is tevreden dat de werkzoekende de kans krijgt om zijn/haar talenten te tonen en zijn/haar beeld van een bepaalde job te kunnen aftoesten aan de realiteit.

Tags: