Documentaire ‘The True Cost’ ontkleedt kledingindustrie

Donderdag 27 augustus 2015, 19u30, Studio Skoop

 

‘The True Cost’ brengt een verhaal over kledij: de kleren die we dragen, de mensen die ze maken en de impact van de kledingindustrie op ons leven en dat van anderen. Deze grensverleggende film doet ons nadenken over wie de echte prijs betaalt voor onze kledij.
Tine Heyse wil als schepen van Noord-Zuid een solidaire stad maken van Gent, waarin o.a. aandacht is voor ‘fair fashion’: “Als nog iemand argumenten nodig heeft waarom de focus op eerlijk textiel nodig is, dan is de film The True Cost een absolute aanrader. Wie niet bij de pakken wil blijven zitten en graag meewerkt aan de omslag van fast fahion naar fair fashion, vindt inspiratie in de Gentse inspiratiegids voor modebewuste alternatieven.”
De discussie over de kost van textiel is heel actueel met de komst van Primark naar Gent. Samen met sommige andere grote ketens staat Primark model voor ‘fast fashion’ of wegwerpkledij. Consumenten kopen goedkope hebbedingen, die ze niet echt nodig hebben, en die na drie wasbeurten klaar zijn voor de vuilbak. Sara Ceustermans, van de Schone Kleren Campagne, zal de film kort inleiden en reikt tools aan om zelf in actie te schieten.
Meer info vind je op de website van Gent Fair Trade.
 

Datum agenda: 

donderdag, augustus 27, 2015