Diversiteit bij Gentse politie

Bram Van Braeckevelt - Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking - 15 februari 2016 - Vraag aan burgemeester Termont (sp.a)

 

Na de incidenten deze zomer met de racistische fotopost op facebook en de homohaat in Rabot riep Groen gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt op om werk te maken van meer diversiteit bij de Gentse politie. De burgemeester moest toegeven dat er inderdaad te weinig diversiteit bestaat bij de Gentse politie en dat overleg met de Federale overheid, die verantwoordelijk is voor de selectie en werving van het korps, nodig was.
Bram peilde regelmatig naar de concretisering en maandag kwam er duidelijkheid. De korpchef gaf aan dat er een Gentse wervingscampagne komt bij studenten met migratieachtergrond en dat er bij het (federaal) selectiecomité ook een vertegenwoordiger van het korps mee zal beslissen over de aanwerving. Er zijn de voorbije maanden te veel voorvallen geweest, die het werk van vele goede agenten in een negatief daglicht hebben geplaatst. Het is voor de geloofwaardigheid en het respect van het Gentse korps belangrijk dat er iets fundamenteel verandert. Dat deze concrete stappen er komen om als korps meer de Gentse samenleving te weerspiegelen, is een positief en duidelijk signaal, aldus Bram.

Tags: