De Milieuboottocht - 26 maart

De plannen voor de herinrichting van de Zeeschelde tussen Gent en Melle in het kader van het Sigmaplan, al dan niet met een sluis in Heusden, hebben al heel wat deining veroorzaakt in Gent. Groen heeft in dit dossier steeds gepleit voor het behoud van de getijdennatuur in Gentbrugge.

Onder het motto “het aangename aan het nuttige koppelen” stappen we op zondag 26 maart de boot op in Schellebelle. Samen met Grenzeloze Schelde doen we een rondvaart langs de Kalkense Meersen.

Op de boot maken de gidsen van Grenzeloze Schelde en de Milieuboot ons wegwijs in de principes van het "integraal waterbeleid" en het "Sigmaplan". De betrokken Groen-mandatarissen lichten onderweg de stand van zaken rond het Zeescheldedossier toe.

Inschrijven kan nog tot 22 maart via deze link!

 

PRAKTISCH

Zondag 26 maart 2017 vanuit Schellebelle.

De rondvaart start om 10u00 en eindigt omstreeks 13u15.
Het laatste halfuur op de boot voorzien we een informele nababbel; wie dat wil, brengt een lunch mee om dan samen op te eten.
Inschrijven kan via deze link voor 22 maart 2017. Je inschrijving is pas definitief na storting van € 5 op BE03 0004 1568 2584 van Groen Gent-Binnenstad met vrije vermelding van Milieuboot – Naam – Voornaam - Opstapplaats (indien je meerijdt met de Solidariteitsbus).
Hoe geraak je er? Op eigen kracht of samen met de Solidariteitsbus heen en terug vanuit Gent naar Schellebelle. Dit zijn de opstapplaatsen en uren:

  • NMBS-station Dampoort om 8u45
  • P&R Land van Rhodelaan om +-8u55
  • Kerk Heusden, Heusdendorp om +-9u10
  • NMBS-station Melle om +-9u25
  • NMBS-station Wetteren om +- 9u40

Aanlegplaats Milieuboot : Schelde ter hoogte van Hoogstraat 2 in Schellebelle-Dorp. De locatie in google maps vind je hier. Met vragen kan je terecht bij Frank Bombeke ([email protected] of  0472 /922 749)