Dampoort KnapT op: De juiste weg

Cengiz Cetinkaya – Bijzonder Comité Wonen – 6 september 2016 – Tussenkomst bij Dampoort KnapT op – Evaluatie Project – Kennisneming
 

Eerder schreven we al over het project Dampoort KnapT (DKO) op, het project in Sint-Amandsberg is erop gericht om noodkopers te ondersteunen in de renovatie van hun woning. Via een rollend fonds is er 30.000 euro per woning ter beschikking gesteld aan 10 woningen, hiermee wordt de woning onderhanden genomen.

Ondertussen is er een positieve voorlopige evaluatie voorgelegd aan het OCMW Gent. DKO focust ondermeer op energiebesparing, door dit project is het gemiddelde energieverbruik meer dan gehalveerd naar 243,6 kWh/m²jaar. Ook de score voor de Vlaamse Wooncode ging er fors op vooruit. Om te voldoen aan de Vlaamse Wooncode moet een woning onder de 15 strafpunten blijven. De score voor de 10 woningen is gezakt van gemiddeld 54,5 naar 9,8.

Groen OCMW-raadslid Cengiz Cetinkaya benadrukte dat de resultaten er veelbelovend uitzien. Het goede effect van de ingrepen rond energiebesparing en leefkwaliteit maakt dat we echt een verschil maken voor de huiseigenaars. Het feit dat er wordt gewerkt met een rollend fonds zorgt ervoor dat we op een later tijdstip opnieuw andere noodkopers kunnen ondersteunen. Het OCMW Gent besliste ook om geld vrij te maken voor 5 extra woningen.
 

Tags: