Boek op bezoek – met Hafsa

07 September 2023

Boek op bezoek – met Hafsa

Jij kan Hafsa uitnodigen bij jou in de wijk, bij je thuis … voor een open en warm gesprek.

Hafsa schreef samen met Veerle Segers een boek. Het is een ideale leidraad voor een gesprek rond engagement en politiek, over rechtvaardigheid en kracht, over complexloos divers zijn en de zoektocht naar een inclusieve zachte stad.

Het boek Hafsa

In ‘Hafsa’ vertelt Gents schepen van Personeel, Jeugd, Facilitair Management en Internationale Solidariteit over opgroeien in een gezin met een migratieachtergrond.

Over geboden kansen en genomen obstakels. Over gekoesterde herinneringen en pijnlijke littekens. Over steun waarvan je groeit en aanvallen die je adem doen stokken. ‘Hafsa’ is het verhaal van de niet evidente weg van de befaamde – volgens sommigen beruchte - Brugse Poort tot in het statige stadhuis van Gent.

Een verhaal over vooroordelen die niet iedereen onder ogen wil zien, maar ook en vooral een verhaal van hoop. Hoop die de zoektocht naar verbinding blijft voeden. Veerle Segers schreef het verhaal van Hafsa neer en Uitgeverij Nanuq gaf het boek uit.  

In gesprek

Hoe verander je macht in kracht? Waarom zet ik me in voor een complexloos diverse samenleving?  Hoe kunnen we samen hoopvol blijven en strijden voor wereldwijde rechtvaardigheid en duurzaamheid?

"Met mijn boek ‘Hafsa’ in de hand wil ik graag in gesprek gaan met Gentenaars over wat me dreef om in de politiek te gaan, hoe ik kijk naar inclusief samenleven en ben ik benieuwd om hier samen met jullie over uit te wisselen." - Hafsa El-Bazioui, schepen in Gent

Met mijn boek ‘Hafsa’ in de hand wil ik graag in gesprek gaan met Gentenaars over wat me dreef om in de politiek te gaan, hoe ik kijk naar inclusief samenleven en ben ik benieuwd om hier samen met jullie over uit te wisselen.

Praktisch

Een (huis)kamergesprek vindt liefst thuis bij iemand plaats of in een zaaltje. Het kan doorgaan vanaf 15 personen. Hafsa leest eerst 2 stukjes uit haar boek voor en gaat dan in gesprek.

Interesse?

Stuur een mailtje naar [email protected] en laat weten welke periode, waar, hoeveel mensen erbij kunnen zijn, wat je verwachtingen zijn ... In onderling overleg bekijken we ook hoe we communicatief en logistiek kunnen ondersteunen.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.