Binnenkort terrasjes in de Sleepstraat?

De uitgebreide voetgangerszone doet ook elders in de stad dromen van betere straten voor Gent-genieters  en zwakke weggebruikers. Is na de herinrichting van Oudburg nu ook de Sleepstraat aan de beurt? Gemeenteraadslid Sara Matthieu zocht het uit.

De invoering van het Circulatieplan zorgt op heel wat plaatsen in onze stad voor meer leefbaarheid en extra ruimte voor voetgangers en fietsers. Maar ook voor pleisterplaatsen en terrassen om nog meer van onze stad te kunnen genieten. Dat doet dromen, ook in de omliggende straten.

Sara vroeg bevoegd schepen Watteeuw of de Sleepstraat in aanmerking komt voor een herinrichting. De voetpaden verbreden en ruimte maken voor terrassen zou de straat veel aangenamer kunnen maken, op voorwaarde dat het nodige draagvlak er is bij lokale handelaars en horeca. De schepen gaf aan dit voorstel aan hen te willen voorleggen. De parkeerplaatsen die daarvoor sneuvelen, kunnen eventueel gecompenseerd worden via de buurtparking Huidevetterke. Mooi nieuws. Sara volgt dit dossier verder op. 

Tags: