Artiest zoekt school

17 December 2020

Artiest zoekt school

Gent brengt artiesten en scholen samen met voorstellingen die coronaproof zijn. Door de pandemie zijn uitstappen buiten de schoolmuren niet mogelijk en zien artiesten hun podiumkansen verdwijnen. Daarom organiseert Stad Gent nu Artiest zkt School: een project waarbij scholen gratis een culturele act kunnen uitnodigen op de school zelf. Zo behouden de deelnemende artiesten hun podium voor kinder-en jeugdvoorstellingen en krijgen de leerlingen toch nog een coronaveilige schoolvoorstelling aangeboden.

"In dit vreemde schooljaar moeten kinderen en jongeren al heel veel missen. Ook voor artiesten zijn de huidige omstandigheden heel hard.” - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

'Artiest zoekt school' is een corona-editie van de klassieke ‘Artiest zkt …’ die we in Gent kennen van de ondersteuning van buurt- en straatfeesten. Deze eerste schooleditie richt zich tot alle Gentse basis- en secundair scholen en wil tegemoetkomen aan de beperkingen die de coronamaatregelen opleggen. Gentse scholen kunnen tot het eind van dit schooljaar, tijdens de schooluren, een act boeken.

“Als de scholen niet naar de artiesten kunnen gaan, brengen we de artiesten gratis naar de scholen. De culturele uitstappen vormden vaak het peper en zout van een schoolweek. In dit vreemde schooljaar moeten kinderen en jongeren al heel veel missen. Ook voor artiesten zijn de huidige omstandigheden heel hard. Ik ben blij dat de 2 groepen elkaar gevonden hebben in dit warme project”, Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs.

Scholen kiezen zelf optreden

Het project is een mooie samenwerking tussen Onderwijscentrum Gent en de Cultuurdienst, waarbij meer dan 50 acts aangeboden worden. Elk schooloptreden heeft een educatief aspect. Scholen beslissen zelf welke kunstenaar ze uitnodigen. Meer info vind je op https://cultuur.stad.gent/nl/artiestzoektschool.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.