Aanleg van nieuwe plekken om te verpozen in de binnenstad van Gent

Filip Watteeuw – Persbericht 14 april 2016

 

Bij de invoering van het Circulatieplan voor de binnenstad van Gent op 3 april 2017 zal de verkeerscirculatie op een aantal cruciale plekken in de binnenstad wijzigen. Zeven van deze plekken worden heringericht zodat het aangename plekken worden om te verpozen in de stad. Deze herinrichting is tijdelijk, dat betekent dat de plekken een maximale levensduur zullen hebben van tien jaar. Nadien worden de plekken definitief aangelegd.

Het gaat om: Ottogracht (van het rondpunt Bij Sint-Jacobs tot aan het kruispunt met de Baudelostraat), Verlorenkost en een deel van Coupure Links en Rechts rond waterzone, Hippoliet Lippensplein, Bargiebrug, Koophandelsplein, Kortedagsteeg (van kruispunt Vogelmarkt tot en met kruispunt Lammerstraat) en Sint-Pietersnieuwsstraat (van kruispunt Lammerstraat tot het einde van Sint-Pietersnieuwstraat). Na 3 april 2017 zullen fietsers, taxi’s en openbaar vervoer wel nog kunnen doorrijden op deze plaatsen.


De studiebureaus BUUR en Meneer de Leeuw kregen de opdracht toegewezen om voor de zeven locaties een coherent ontwerpplan op te maken. Hieronder een impressiebeeld van hun ontwerpplan.

 

Tags: