30.000 Gentse boeken ten voordele van 11.11.11

Schepen van Noord-Zuid Tine Heyse gaf gisteren de aftrap van de boekenverkoop van Bibliotheek Gent, 11.11.11 en het MIAT. Nog tot en met zondag herbergt de Leopoldskazerne meer dan 30.000 boeken en cd’s afkomstig van de Gentse bibliotheek. Ook het MIAT schonk enkele stukken uit hun museumbibliotheek.

De opbrengst van de boekenverkoop gaat volledig naar 11.11.11 en vormt een belangrijke steun in de strijd voor een rechtvaardiger wereld zonder armoede. Schepen Heyse: "De Stad Gent heeft de bestemming van deze boeken zorgvuldig uitgekozen. Wij willen een solidaire stad zijn door met een open blik op de wereld in te zetten op internationale en sociale rechtvaardigheid. Deze jaarlijkse boekenverkoop ten voordele van 11.11.11 is één van de vele inspanningen van de Stad om internationale solidariteit te ondersteunen."

De boekenverkoop is aan z’n 20ste editie toe en dat wordt gevierd met gratis optredens, boeklezingen, kinderverhalenvertellers en een knusse Fairtradebar. Geïnteresseerden kunnen hier alle informatie terugvinden.

 

Tags: