‘People movers’ in het voetgangersgebied en shuttles voor goede ontsluiting park-and-rides

Bij de invoering van het Circulatieplan op 3 april 2017 zullen er een groot aantal begeleidende maatregelen worden genomen om alles in goede banen te leiden. Eén daarvan is het aanbieden van ‘people movers’ in het voetgangersgebied voor mensen met een beperking en mensen die slecht te been zijn. Dit zijn kleine voertuigen die een vaste route zullen rijden met een frequentie van 10 tot 15 minuten. Een andere maatregel is het organiseren van shuttles voor de goede en frequente ontsluiting van sommige park-and-rides aan de rand van de stad.

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit: "Het is erg belangrijk er voor te zorgen dat de binnenstad bereikbaar blijft voor álle mensen. Met de ‘people movers’ in het voetgangersgebied bieden we iets uniek aan zodat de mensen makkelijk en zonder zorgen op hun bestemming raken. Ook met de goede ontsluiting van de park-and-rides door shuttles doen we iets wat weinigen ons voordoen: we bieden een kwalitatieve service op maat van pendelaars naar de binnenstad."

De oproep naar geïnteresseerden die dergelijke services kunnen aanbieden wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad van juni 2016.

 

Tags: