Groe(n)ten uit Gent!
GROE(N)TEN UIT GENT! : een niet te missen afspraak voor alle Foodies uit Vlaanderen: 29 maart tussen 13u30 en 18u op de Korenmarkt in Gent.
Groe(n)ten uit Gent is een culinair, cultureel en politiek evenement. Over en tussen de soep en de patatten. Een namiddag over voedselverspilling, vegetarisme, stadslandbouw, kortere ketens en duurzaam voedsel.
Kom langs, breng je eigen groenten mee, laat ze ter plaatse bereiden en schuif mee aan tafel!
Een keur van inspirerende en bekende sprekers, culinaire sterren, (stads)boeren en artiesten met een boon voor gezond eten zullen aanwezig zijn:
- Koks Tine Tomme en Bart Poelvoorde (Avalon) toveren ter plaatse jouw groenten om in heerlijke hapjes
- Topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Jason Blanckaert (J.E.F.) komen langs en vertellen iets over hun favoriete ingrediënt en nemen misschien zelfs even plaats achter het fornuis...
- Muffin Man Steven De Geynst en Low Impact Man Steven Vromman
- Schepen Tine Heyse (Groen) vertelt over 'Gent en garde', de Gentse voedselstrategie
- Wetenschapper Wouter Vanhove (UGent) over vergeten groenten
- EVA vzw
- Muzikale intermezzo's door Klaas Delrue, Collieman en Sofa Sunday
- En nog véél meer...
Voor Europees parlementslid Bart Staes is een duurzamer landbouw- en voedselbeleid één van de speerpunten voor een toekomst-bestendig Europa. Daarom nodigt hij samen met Dirk Holemans en Groen Gent iedereen uit die begaan is met voedsel en een gezonde en sociaal verantwoorde landbouw.
Het initiatief past ook in de Europese Groene campagne 'Join the food revolution'.